Main menu

Kies je voor passie of zekerheid?

Financiele zekerheidEen vraag waar veel mensen in hun loopbaan mee te maken krijgen: kies ik voor passie of voor zekerheid? Kies ik voor mijn droombaan, dat wat ik altijd al heb willen doen? Stap ik uit mijn veilige omgeving, mijn comfortzone? Of blijf ik lekker zitten waar ik zit, kies ik voor zekerheid, een vast inkomen, een vast contract, de collega’s die ik ken?

360 graden om. Van een carrière in de grafische sector naar een baan als beroepsduiker. Zijn droombaan! Hij moest er wel wat voor over hebben: hij volgde een opleiding van een paar maanden in het buitenland. Hij is door zijn nieuwe werk soms een tijd van huis, weg van zijn vrouw en gezin. Maar wat hij deed, voordat hij deze stappen zette, was: onderzoeken en een plan maken. Onderzoeken, wat er voor nodig was om zijn carrière 360 graden om te gooien. Onderzoeken of het financieel haalbaar was dat hij deze baan zou uitvoeren. Onderzoeken, hoe zijn vrouw en kinderen erin stonden dat hij soms een tijd van huis zou zijn, en dan weer een periode thuis. Onderzoeken, welke andere opties er nog voor hem zouden zijn behalve beroepsduiker. En: een concreet plan maken, met daarin alle tussendoelen en stappen die hem brachten naar zijn einddoel: beroepsduiker.

Loopbaankriebels geven jou een signaal dat er werk aan de winkel is! Misschien is de koers voor jou óók 360 graden om. Misschien zijn er creatieve manieren om je huidige baan anders in te vullen. Zodat je meer voldoening ervaart in je werk. Misschien moet je een loopbaanplan maken voor de korte termijn én de lange termijn. Om te bepalen welke stappen je nu kunt zetten om je werkplezier en -succes te verhogen. En om in kaart te brengen welke mogelijkheden er zijn om koers te zetten naar een andere baan op langere termijn. Bijvoorbeeld door een opleiding te volgen en een financieel plan te maken.

Kortom: kies voor passie, maar wel mét beleid. Je hoeft je baan niet van de één op de andere dag op te zeggen, als je maar wél stappen in de goede richting zet!

Volg ons

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Laatste nieuws

Contact

NATUURTALENT
loopbaancoaching & advies

André Kloosstraat 3
5237 BP Den Bosch

T: 06-48405752
E: jpeyron@natuur-talent.nl

Aangesloten bij Motivation Leaders
Geregistreerd bij het CRBKO

Privacyverklaring