Main menu

Leeft je goede voornemen nog?

Elke-stap-naar-je-doel-is-er-een-300x200Misschien heb jij er ook weer een paar gemaakt. Goede voornemens voor een nieuw jaar: meer sporten, of gezonder eten. Of misschien ligt jouw goede voornemen op het gebied van werk: minder gestrest je werk doen, meer tijd steken in dat belangrijke project, of een nieuwe loopbaanstap maken. Zo rond de 3e maandag van januari, die blijkbaar Blue Monday heet (de ‘meest depressieve dag van het jaar’), liggen de meeste goede voornemens alweer in de prullenbak. Haal ze er maar weer uit. Want misschien kun je ze toch langer volhouden dan tot Blue Monday!

Elk goede voornemen komt voort uit een verlangen naar iets anders, iets beters. Neem nu die goede voornemens in je werk. Wat maakt het waardevol om dingen te gaan veranderen? Waar komt het verlangen vandaag om meer vreugde of minder stress te ervaren in je dagelijks werk? Voor wie of wat is dat belangrijk? En hoe zorg je ervoor dat je goede voornemens standhouden?

Een paar gedachten en tips voor duurzame goede voornemens in je werk:

  1. Denk eerst GROOT. Een goed voornemen is groots! Het gaat om plannen maken, een koers uitzetten, een wensbeeld creëren waarnaar je kunt verlangen. Het is motiverend om in de helikopter te gaan zitten en van een afstandje jouw werk op deze aardbol te bekijken: hoe staat het ervoor? Waar ligt mijn kracht? Hoe kan ik me verder ontwikkelen? Waar zou ik graag mee bezig willen zijn in werk? Wat wil ik dit jaar echt bereiken met mijn team? Daarna kun je dit vergelijken met de realiteit: hoe ziet mijn weekindeling op het werk er feitelijk uit, waar ben ik het grootste deel van de tijd mee bezig. Weerspiegelt dat je wensbeeld?
  2. Maak je voornemens daarna klein. Dat wil zeggen: maak ze bereikbaar. Kies er één uit. Daarop ga je je focussen. Liever één krachtig voornemen waar je daadwerkelijk invulling aan gaat geven dan een hele waslijst van doelen. Maak je doel specifiek en tijdgebonden. Bijvoorbeeld: ‘Ik stel voor mijzelf voor 1 februari een lijstje op met 3 mogelijke loopbaanstappen, en plan 3 gesprekken met mensen uit mijn netwerk die het werk doen dat mij leuk lijkt’. Of: ‘Ik plan met ieder teamlid een persoonlijk ontwikkelgesprek waarin we bespreken hoe persoonlijke ambitie en organisatieambitie aan elkaar gekoppeld kunnen worden’.
  3. Goede voornemens in je werk realiseren is net zoiets als traplopen. Hak je voornemen in stukjes, om van het kleine doel dat je voor jezelf hebt vastgesteld, op te klimmen naar het grootse voornemen. Iedere stap op weg naar je doel is er één. Zet voor jezelf op papier: mijn besluit houdt in dat ik…
  • over 4 uur…. (heb gedaan/bereikt)
  • over 4 dagen….
  • over 4 maanden…
  • over 4 kwartalen ….

Bijvoorbeeld: voor meer plezier in mijn werk besluit ik dat ik over 4 uur een inspirerend schilderij heb gekocht voor mijn werkkamer, met een spreuk die me motiveert. Over 4 dagen heb ik een initiatief ingepland voor ons team om van een informeel samenzijn te genieten. Over 4 maanden heb ik met mijn leidinggevende een gesprek gehad om te bekijken hoe mijn rol in project X groter kan worden. Over 4 kwartalen heb ik voor mezelf duidelijke doelen geformuleerd hoe ik meer uitdaging kan vinden in mijn werk (in mijn huidige of een andere baan).

Er komen ongetwijfeld hobbels. Breng de hobbel die je nu al verwacht, alvast eens in kaart. Wat ga je doen op het moment dat de hobbel de kop opsteekt? Misschien moet je je doel bijstellen, maar dat betekent nog niet dat je hele goede voornemen in de prullenbak belandt. Want het was ergens goed voor, toch? Zet door … Blue Monday is in ieder geval voorbij!

Volg ons

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Laatste nieuws

Contact

NATUURTALENT
loopbaancoaching & advies

André Kloosstraat 3
5237 BP Den Bosch

T: 06-48405752
E: jpeyron@natuur-talent.nl

Aangesloten bij SIMA Nederland
Geregistreerd bij het CRBKO

Privacyverklaring