Main menu

Loopbaancoaching

Voor wie?

Vraag jij je wel eens af:
… zit ik op de juiste werkplek?
… maak ik optimaal gebruik van mijn talenten?
… hoe kan ik meer uitdaging vinden in mijn werk?
… wat is mijn volgende loopbaanstap?
… hoe wil en kan ik mij verder ontwikkelen in werk?
… wat voor training of cursus past bij mij?

Kortom: hoe zorg ik ervoor dat ik gemotiveerd en succesvol aan het werk blijf?

Als deze vragen jou bezighouden, dan helpt loopbaancoaching jou op weg naar jouw ideale loopbaan.

Aanpak

Ons individuele coachingsprogramma, ‘What Makes Me Move @ work?’ bestaat uit de volgende stappen. Het aantal benodigde gesprekken per stap wordt vooraf vastgesteld en is afhankelijk van jouw loopbaanvraag. Meestal zijn 5 gesprekken al voldoende om te komen tot goede resultaten.

1. Intakegesprek
2. ‘Ontdek je natuurtalent’ door een motivatieanalyse
3. ‘Ontwikkel je natuurtalent’ door een scherpe analyse van jouw loopbaan tot nu toe, het zoeken van passende alternatieven op de (interne of externe) arbeidsmarkt en/of een doelgericht stappenplan voor je ontwikkeling
4. ‘Presenteer je natuurtalent’ (indien nodig): begeleiding bij de benadering van de arbeidsmarkt door netwerken, sollicitatieactiviteiten en gebruik van social media.

Natuurtalent biedt een unieke aanpak in loopbaancoaching. We werken niet met testen, maar brengen je intrinsieke motivatie en talent in beeld door motivatieanalyse. Voor meer informatie over deze aanpak, kijk je op ‘Waarom Natuurtalent?’

Jolanda, coach bij Natuurtalent, is een betrouwbare en nauwkeurige coach, die me heeft aangezet om mijn loopbaanwensen concreet vorm te geven. Ze heeft me nuttige adviezen gegeven en me door de motivatieanalyse aangezet om mijn eigen persoonlijkheid en wensen te onderzoeken en om zelf stappen te zetten. Ik ben door haar loopbaancoaching op het juiste spoor gezet en wil Natuurtalent aanbevelen aan iedereen met loopbaanvragen.

Dianne Bouman-Verweij, klant loopbaancoaching

Vergoeding

Particulieren kunnen op verschillende manieren hun kosten voor coaching (gedeeltelijk) vergoed krijgen:

Via de werkgever
Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

Via de ziektekostenverzekering
Bij een aantal ziektekostenverzekeraars wordt coaching vergoed in het aanvullende verzekeringspakket. Kijk hiervoor de voorwaarden in de polis na.

Via de Arbo-dienst van je bedrijf
Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijv. in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Via de belasting
Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van (toekomstig) inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Via het UWV
Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Je kunt met je UWV een Individuele Reintegratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

Volg ons

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Laatste nieuws

Contact

NATUURTALENT
loopbaancoaching & advies

André Kloosstraat 3
5237 BP Den Bosch

T: 06-48405752
E: jpeyron@natuur-talent.nl

Aangesloten bij Motivation Leaders
Geregistreerd bij het CRBKO

Privacyverklaring