Main menu

Studiekeuzebegeleiding

What makes YOU move?

Je weet niet welk beroep je wilt gaan uitoefenen en welke studie of opleiding je wilt gaan doen?

Of je hebt al een studie gekozen, maar je bent afgehaakt of je twijfelt?

Worstelt uw zoon of dochter met dit soort vragen?

Het maken van een keuze voor een studie of beroep kan best moeilijk zijn. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, en ook heel veel testen op het gebied van studiekeuzebegeleiding. Hoe geeft de uitkomst van de test jou richting voor het maken van keuzes?

Natuurtalent biedt ondersteuning bij het maken van de juiste studiekeuze voor jou/ voor uw zoon of dochter. Voor ons is jouw beste studiekeuze een gemotiveerde keuze!

Aanpak

Een traject voor studie- en beroepskeuzebegeleiding bestaat bij Natuurtalent uit de volgende stappen:

STAP 1: Ontdek jouw natuurtalent!

Om een goede keuze voor een studie of beroep te kunnen maken, maken we eerst jouw motivatiekompas. Het motivatiekompas is geen test, waar een standaardberoep uit komt dat bij jou past. Je schrijft zelf actieverhalen over activiteiten die jij goed en met plezier doet. Vanuit die actieverhalen analyseer je met behulp van een coach welke onderwerpen je interesseren, welke vaardigheden jij graag inzet, hoe je met mensen samenwerkt, welke werkomstandigheden goed bij jou passen en wat jouw drijfveer is. Deze methode zorgt ervoor dat je je bewust wordt van jouw motivatie. Je bent zelf actief aan de slag en wordt door goede vragen aangezet tot nadenken over de dingen die jij leuk vindt in studie en werk en waar jouw kracht ligt: what makes YOU move?

STAP 2: Studie- en beroepskeuzeonderzoek

Met behulp van opdrachten ga je op onderzoek uit naar geschikte studie- en beroepskeuzemogelijkheden. Vervolgens bekijken we of deze studies en beroepen bij je motivatiekompas passen.

Ik wist totaal nog niet wat ik wilde gaan doen, ondanks het feit dat ik al naar veel open dagen was geweest. Ik kon het motivatieprofiel gebruiken om te kijken naar beroepen. Dit was voor mij heel handig! Zo kwam ik er achter wat mij motiveerde, wat ik graag zou willen terug zien in mijn toekomstige beroep en welke studie ik daarvoor nodig heb.

Je komt er door de motivatieanalyse echt achter hoe jezelf in elkaar zit, wat je normaal niet echt bedenkt en waar je misschien zelf nooit echt achter komt. Iemand gaat objectief naar jou kijken. Je komt er achter wat jou motiveert en wat jij nodig hebt om optimaal te presteren.

Elisabeth de Sonnaville, klant studiekeuzebegeleiding

STAP 3: Adviesgesprek (met je ouders)

In dit gesprek bespreken we de uitkomsten van het MotivatieKompas, de bijpassende studie- en beroepskeuzemogelijkheden en jouw actieplan.

De duur van een studiekeuzebegeleidingstraject is ongeveer 3-4 weken.

Kosten

Studiekeuzebegeleiding is mogelijk in kleine groepjes (max. 3 personen) of op individueel niveau.

Neem voor het tarief van een individueel begeleidingstraject contact op. We bekijken samen hoeveel gesprekken nodig zijn om tot een goede keuze te komen.

Bij studiekeuzebegeleiding in een kleine groep van 3 personen is het tarief € 350 (incl. BTW) per persoon.

De gesprekken vinden in principe plaats bij Natuurtalent in Den Bosch. (Gedeeltelijke) begeleiding via skype is ook mogelijk!

Studiekeuzebegeleiding scholen

Voor studiekeuzebegeleiding op scholen werkt Natuurtalent samen met Motivatiebewust. Voor informatie over deze klassikale programma’s kunt u de website van Motivatiebewust bekijken: www.motivatiekompas.nl of contact opnemen voor het bespreken van de specifieke situatie van uw school.

Volg ons

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Laatste nieuws

Contact

NATUURTALENT
loopbaancoaching & advies

André Kloosstraat 3
5237 BP Den Bosch

T: 06-48405752
E: jpeyron@natuur-talent.nl

Aangesloten bij Motivation Leaders
Geregistreerd bij het CRBKO

Privacyverklaring