Main menu

Welke loopbaansprong maak jij dit jaar?

Ik ben – al zeg ik het zelf – best trots op deze foto! Vorig jaar maakte ik ‘m op de Nulandse hei. Zonder mijn jongste dochter had ik deze sprinkhaan denk ik niet eens gespot. Haar grootste hobby vorig jaar zomer bleek namelijk sprinkhanen vangen en bestuderen. Over aanstormend talent gesproken!

‘Create a vision that makes you wanna jump out of bed every morning!’

De sprinkhaan deed me denken aan mijn werk als loopbaancoach. Zo af en toe hebben we in ons werk nu eenmaal een loopbaansprong(etje) nodig om weer meer gemotiveerd te kunnen werken. Welke loopbaansprong maak jij dit jaar?

Een loopbaansprong is niet per se een 360 graden ommezwaai naar een totaal andere functie of beroep. Of een promotie, een extra verantwoordelijkheid of meer uren werken. Het is vooral een sprong dichter naar je talent en motivatie.

Om te bepalen welke actie jij daarin kunt nemen, voldoet een simpele vraag aan jezelf. Heb ik zin om ’s morgens ‘mijn bed uit te springen’, omdat ik activiteiten ga doen waar ik blij van wordt? Waar haal ik vandaag mijn voldoening uit? Breng al de activiteiten die jij in een week van 168 uur uitvoert eens in kaart. Welke rollen heb je, welke taken horen daarbij? Welke activiteiten ga je met plezier doen, van welke wordt je minder blij?

Het is de moeite waard jezelf minimaal eens per halfjaar de spiegel voor te houden. Naast wat je aan het doen bent, zet je je visie. Wat wíl ik graag doen: in werk, gezin, maatschappij? Welke bijdrage kan en wil ik met mijn motivatie en talent geven?

Jouw loopbaansprong kan zijn dat je je leidinggevende een plan presenteert met mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Of misschien heb je een eigen bedrijf en kies je ervoor je nu te richten op een specifieke doelgroep met jouw product of dienst. Of wellicht ga je minder werken zodat je meer tijd kunt besteden met je kinderen thuis: ook dát kan een loopbaansprong zijn! Wat het ook is, jump! Want als je durft te springen, dan leer je om te vliegen…!

Wat meer hulp nodig bij het ontdekken van je talent en bepalen van jouw visie? Neem eens contact op voor een vrijblijvend intakegesprek!

https://www.facebook.com/Natuurtalentloopbaancoachingenadvies

Volg ons

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Laatste nieuws

Contact

NATUURTALENT
loopbaancoaching & advies

André Kloosstraat 3
5237 BP Den Bosch

T: 06-48405752
E: jpeyron@natuur-talent.nl

Aangesloten bij Motivation Leaders
Geregistreerd bij het CRBKO

Privacyverklaring